Ook Corsair gooit zich in de strijd van de mechanische gametoetsenborden. Gameaccessoire-grootheden als Razer, Logitech en SteelSeries zijn al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van mechanische gametoetsenborden en hoewel Corsair ook al een tijdje aan de weg timmert, voelt het voor de hardwarefabrikant soms als het gevecht van David tegen Goliath.

Corsair is immers bekend geworden met zijn uitstekende geheugenmodules en niet vanwege de gameaccessoires. Maar dat Corsair ook in staat is om kwalitatief hoogstaande producten te fabriceren, lieten de gamemuizen Vengeance M65 en M95 al zien.

Corsair K95 Vengeance toetsenbord

Geborsteld en geanodiseerd

De Vengeance K95 is het eerste Corsair-product met enkel Cherry MX Red-switches die net genoeg feedback geven om het bevredigende klikgeluid te maken en tegelijkertijd de stijfheid van mechanische switches behouden. De Cherry MX Red-switches zijn hiermee ook één van de populairste switches die in gametoetsenborden worden gebruikt. Ook de toetsen van de Vengeance K95 presteren naar behoren: nergens voelen ze te stijf of te slap aan en het doffe klikgeluid is aanwezig, maar klinkt ook niet zo storend als het geluid dat sommige concurrenten produceren.

Het toetsenbord is vrijwel geheel matzwart en dat geeft de Vengeance K95 een stoer en zelfverzekerd uiterlijk. De toetsen met het strakke lettertype lijken vanaf de zijkant zelfs boven het toetsenbord te zweven. Dit geeft tezamen met de geanodiseerde en geborstelde aluminium behuizing van het toetsenbord een eigenzinnig en interessant aanzicht. Ook kan de gebruiker een handige polssteun van een rubber-achtig materiaal aan de Vengeance K95 vastklikken.

Lekkere leds

Naast de standaardtoetsen en de numpad is de Vengeance K95 voorzien van enkele multimediatoetsen, een dempknop en een handig scrollwiel dat je door zijn speelsheid veel vaker het volume laat aanpassen dan nodig is. De Vengeance K95 beschikt ook over led-verlichting voor het gehele toetsenbord of alleen de belangrijkste toetsen. Deze toetsen kan de gebruiker ook zelf instellen door de led-toets voor drie seconden ingedrukt te houden en hierna de gewenste toetsen in te drukken. De helderheid van de led-verlichting is eveneens aan te passen.

Aan de achterkant van de Vengeance K95 bevindt zich een usb 2.0-poort en een handig knopje waarmee je de bios-interval kunt instellen om het toetsenbord met verschillende bios' compatibel te maken. De kabel met twee usb-poorten - één voor het toetsenbord en één voor de extra USB-poort - is lekker stevig en raakt niet in de knoop. Daarnaast biedt de Vengeance K95, net als vele andere gametoetsenborden, een volledige rollover. Dit betekent dat de gebruiker meer dan tien knoppen tegelijkertijd kan indrukken en dat het toetsenbord elke toets individueel registreert. Een handigheid voor rts- en mmo-gamers die veelvuldig snelle toetscombinaties moeten invoeren.

Corsair K95 Vengeance toetsenbord

Een duit extra

Eén van de belangrijkste onderdelen van de Vengeance K95 zijn de macrotoetsen. In totaal heeft het toetsenbord 18 macrotoetsen die met behulp van drie m-knoppen elk aan drie toetscombinaties gekoppeld kunnen worden. Hierdoor heeft de gebruiker de mogelijkheid om 54 macro's aan te maken en, nog moeilijker, allemaal te onthouden. Dat is misschien iets te veel van het goede. En omdat de 18 macrotoetsen aan de linker zijkant groter zijn dan een volledige numpad, is de Vengeance K95 ook onnodig een stuk breder, zwaarder en daarmee logger dan een normaal gametoetsenbord.

Als de hoeveelheid macrotoetsen het grote nadeel van een gametoetsenbord is, besef je eigenlijk al snel hoe goed de Vengeance M95 in elkaar is gezet. Corsair heeft aan de wensen van gamers gedacht en dit gecombineerd met een tijdloos, volwassen en vooral robuust design. De toevoeging van Cherry MX Red-switches is eigenlijk een vereiste bij een gametoetsenbord van dit budget, maar er zijn goedkopere mechanische varianten te vinden. Zo betaal je toch een flinke duit extra voor het design, de features en de 18 macrotoetsen, maar de kwaliteit van de Vengeance M95 rechtvaardigt dit zonder enige twijfel.

Pluspunten: Aluminium design, Cherry MX Red-switches, juiste features
Minpunten: 18 macro-toetsen misschien iets te veel van het goede, prijs
Adviesprijs: 144,99 euro