Achtergrond
Far Cry 6

Met deze 30 tips begin je goed aan Far Cry 6

Jaag Anton angst aan

Geschreven door Partner bijdrage op
Hoewel elke Far Cry wel een grote, open spelwereld heeft, is de invulling van die wereld per deel verschillend. Om je in Far Cry 6 op weg te helpen op het gigantische eiland Yara, hebben we een aantal spoilervrije tips verzameld.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Ubisoft. Lees hier wat dat betekent.

Algemene Tips

1) Moeite om vijanden en pick-ups te spotten? In de instellingen kun je 'outline' aanzetten, waardoor je ze bijna niet meer kunt missen.

2) Als je bovenaan een berg sprint en tegelijkertijd bukt terwijl je naar beneden beweegt, kun je razendsnel naar beneden glijden.

3) Voor je ergens luid schietend binnendringt, kun je de telefoon gebruiken om de omgeving te scouten. Zo kan je niet alleen zien waar vijanden zich bevinden, maar ook welke sóórt vijanden er rondlopen. Het kan lonen om bijvoorbeeld een zwaar bepantserde vijand snel neer te schieten met een paar headshots, of juist vijanden met raketwerpers eerst om te brengen.

4) Van plan een FND-nederzetting binnen te dringen? Schiet dan eerst het alarm kapot, en let erop dat sommige grotere nederzettingen (in bijvoorbeeld Special Operation-missies) meerdere alarmen kunnen hebben. Die spot je ook gemakkelijk met je telefoon. Vaak krijg je ook extra beloningen als je een nederzetting overmeestert zonder een alarm af te laten gaan.

5) Je kunt naar allerlei locaties reizen met fast-travel, maar vaak ook voor een dropping uit de lucht kiezen. Dat is handig, omdat je vanuit de lucht met behulp van de parachute of wingsuit snel naar nabijgelegen locaties kunt zweven.

6) Bekijk alle kleding die je vindt. Veel kleding, accessoires en zelfs wapens geven handige voordelen, zoals beter richten, sneller van wapens wisselen of minder schade oplopen door bijvoorbeeld explosies. Vind je een outfit erg lelijk? Dan kun je het uiterlijk inwisselen met dat van andere kleding.

Far Cry 6

7) Loop je te langzaam? Je kunt natuurlijk rondrijden in voertuigen, maar met de Parkour-kleding wordt je loop- en sprintsnelheid flink opgekrikt. Ook verhoogt de Supremo-mod ‘Rush’ je snelheid. Combineer de twee en je haalt menig dier in.

8) Peso’s nodig? In verschillende kampen kun je meedoen aan hanengevechten - op de hoogste moeilijkheidsgraad kun je 500 peso’s per wedstrijd winnen. Word slapend rijk!

9) Terwijl je geneest kan je personage minder snel lopen. Je kunt echter wel vooruit sliden op dezelfde snelheid als normaal, dus doe dat in benauwde situaties.

10 Kijk omhoog. Soms komt er FND-bevoorrading uit de lucht vallen, waar je bijvoorbeeld buskruit in vindt die je nodig hebt voor wapenmodificaties.

11) Lees! Er zitten tal van zijactiviteiten in Far Cry 6 en je wordt daar niet altijd op gewezen. Door bepaalde posters en briefjes aan te klikken krijg je vanzelf toegang tot zijactiviteiten, zoals races en missies. Je hoeft ze dan niet eens écht te lezen.

12) Let op je ‘heat meter’. Door dingen te doen die Castillo niet leuk vindt – zoals het vernietigen van posters en zijn soldaten – vult een meter. Hoe voller die meter, hoe meer soldaten en uiteindelijk speciale eenheden op je af komen.

13) In je kamp (er is één kamp per ‘verhaallijn’) kun je Bandito Operations beheren. Door rekruten en leiders op missie te sturen verdien je exclusieve, experimentele FND-wapens.

Far Cry 6

14) Leiders kunnen zich bij je voegen als je Operations en verhaalmissies uitspeelt, en gewone rekruten vind je door gegijzelden te bevrijden en posters en billboards te vernietigen. Elke leader heeft eigen skills die al dan niet aansluiten op de missies.

15) In je kamp kun je faciliteiten bouwen. Het Hideout Network is voor meer fast-travel-plekken en toegang tot de Wingsuit: bouw die vooral eerst. De Guerrilla Garrison is voor betere guerrilla-vechters en toegang tot Recon Laptops vlakbij FND-basissen. Met de Fishing Hut kun je visplekken vinden en uitrusting en bonussen voor vissen krijgen. Bij La Cantina kun je vlees van dieren ruilen voor maaltijden die je tijdelijke bonussen geven. Bandido Barracks maken het mogelijk meer mensen te rekruteren én geven je toegang tot meer uitrusting en wapens van de Bandito-rekruteerder. Tot slotte toont Hunter's Lodge jachtplekken op de landkaart en kun je er speciale uitrusting, wapens en permanente bonussen voor jagen krijgen. Het bouwen en uitbreiden van deze faciliteiten kost metaal en benzine, dus probeer dat zoveel mogelijk te verzamelen.

16) In je kamp staat iemand die toegang geeft tot Special Operations, waarmee je exclusieve uitrustingen en wapens kunt vrijspelen. Deze missies kun je zowel solo als online met iemand anders voltooien. Door het samen te doen krijg je meer Moneda, de munteenheid waarmee je de exclusieve spullen kunt kopen.

17) Tijdens deze Special Operations moet je PG-240X zien te vinden en vervoeren. Vaak betekent dat naar het uiteinde van de kaart lopen, én weer terug met de PG-240X in handen. Die PG-240X kan oververhit raken, dus het is zaak om zoveel mogelijk in de schaduw te blijven (waarbij de temperatuur gelijk blijft) en onder water te houden om het weer af te laten koelen. Neem dus de omgeving in je op als je op zoek gaat naar de PG-240X, zodat je bij terugkomst gelijk weet waar je terecht kunt om het af te koelen.

Far Cry 6

Gevechten

18) Gebruik de Supremo’s! Ze zijn erg krachtig en regelmatig te gebruiken. Vooral Furioso is een grote aanrader, omdat je daarmee kunt dashen in de lucht. Dit levert enorm veel mobiliteit op. Let er wel op dat je een spoor van vuur achter je laat (wat je ook in je voordeel kunt gebruiken).

19) Last van helikopters en andere voertuigen? Met behulp van EMP-mods kun je jouw wapen tot een voertuig-neerhaalmachine omvormen, wat extra goed werkt bij granaatwerpers.

20) Een geluiddemper is handig, maar kan snel oververhit raken. Let daarom goed op de omgeving en waar de vijanden lopen, voor je je teveel op de hals haalt en zoveel moet schieten dat de héle omgeving op je afkomt.

21) Een geluiddemper zorgt ervoor dat je minder ver kunt schieten, maar daar heb je vrijwel geen last van als je ook een modificatie voor Armor Piercing Rounds gebruikt.

22) Vergif-modificaties zijn érg handig omdat vergiftigde vijanden elkaar aanvallen. Je kunt van een afstandje toekijken hoe een heel kamp zichzelf uitroeit. Let er wel op dat datzelfde gif ervoor zorgt dat vijanden iets moeilijker zijn te vermoorden, dus gebruik het alleen als je wilt dat ze elkaar gaan aanvallen, en niet in een één-op-één-gevecht.

Far Cry 6

Amigo’s

23) Chorizo en Guapo zijn uiterst bruikbaar als compagnons. Zo kun je ze chaos laten veroorzaken door ze een kamp in te sturen en ze gebruiken om te sluipmoorden.

24) Let er op dat de Amigo’s vrij snel jouw aanwezigheid zullen verraden. Soms is het beter om ze even op een afstandje te laten wachten. Hetzelfde geldt overigens voor missies waarbij een NPC met je meeloopt, al kun je die dan niet laten wachten…

25) Je kunt explosieven op je amigo’s plakken en ze vervolgens op een vijand afsturen. Niet de meest diervriendelijke optie, maar wel effectief.

Voertuigen

26) Er zitten veel voertuigen in Far Cry 6, en het enige wat je hoeft te doen om ze aan jouw collectie toe te voegen (waardoor je ze kunt oproepen in kampen) is ze scannen met de telefoon. Dit werkt niet bij FND-voertuigen: die moet je stelen en zelf naar een Pick-up-plek rijden.

27) Hetzelfde geldt voor unieke kleuren en modificaties van voertuigen. Scan het voertuig dat ze heeft, en ook die worden aan je collectie toegevoegd.

28) Behoefte aan Vehicle Parts? Schiet dan alle voertuigen kapot die je tegenkomt (of alleen die van de FND als je lief bent). Zodra een voertuig kapot is, kun je naar het wrak toelopen en pak je vanzelf enkele onderdelen op.

29) Pas op voor wegpieken! De FND heeft meerdere wegblokkades met van die wegpieken die jouw banden lekprikken. Rijd daar omheen, óf upgrade je auto; sommige voorbumpers kunnen die wegpieken vernietigen.

30) Op grotere wegen kom je FND-vrachtwagens tegen die handige onderdelen en medicijnen bevatten. Je hoeft alleen de bestuurder uit te schakelen en kunt daarna de vrachtwagen plunderen. Ook kun je er naast gaan rijden en op de ‘hijack’-knop drukken, wat het uitschakelen versnelt.

Met deze tips ga je goed voorbereid op avontuur in Far Cry 6. Lees hier de recensie van de game.

Dit artikel delen:

Lees meer

Dragon Quest-componist Koichi Sugiyama overleden EA overweegt andere naam Fifa-games
4

Reacties op: Met deze 30 tips begin je goed aan Far Cry 6

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Roy36NL

  • 7 oktober 2021 15:19
  Tip 1 moet natuurlijk zijn wacht 3 maanden scheelt de helft. En was het nou een totaal nieuwe game, maar het is allemaal uitgemolken met een flinterdunne story.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 7 oktober 2021 15:32
  Game is wel trouw aan de franchise. En flinterdun verhaal, daar heeft Far Cry nooit om bekend te staan dat het een goed verhaal is.

  Gewoon een excuus om lekker te knallen.q

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Roy36NL

  • 8 oktober 2021 00:46
  @bigds9fan dus je huurt een acteur in om het verhaal (wat volgens jou secundair is in een far cry franchise) zo geloofwaardig mogelijk te maken terwijl het alleen maar om het knallen gaat?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Sokpop

  • 8 oktober 2021 03:50
  Ik vind de sfeer en graphics wel echt heel goed, echt Far Cry zoals deel 3. Met een Ubisoft abo kun je 'm spelen voor 15 euro.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.