Achtergrond
Indigo

Kies welke Indigo-studio Gamer.nl gaat interviewen

Zeven studio's om uit te kiezen

Geschreven door Michel Musters op

Op 27 september wordt Indigo 2016 inTivoliVredenburg te Utrecht gehouden, waarop weer een hoop indiegames speelbaar zijn voor iedereen die daar zin in heeft.

De afgelopen weken hebben we al een aantal ontwikkelaars die op Indigo staat geïnterviewd. Zo was daar Alterego met hun Kickstarter-lancering voor Woven. Ook praatten we met KeokeN over hun spannende game Deliver us the Moon.

Vlak voordat Indigo van start gaat willen we nog aandacht geven aan een derde studio. Maar welke? Dat beslissen jullie! Hieronder staan zes ontwikkelaars met hun game die op Indigo speelbaar is. Lees de korte beschrijvingen en beslis zelf met welke studio Gamer.nl volgende week gaat praten. Het interview lees je dan nog voor Indigo losbarst hier op Gamer.nl.

Let op: stemmen kan tot dinsdag 20 september.

Antegods van Codeglue
Antegods is een fast-paced arenashooter die zich afspeelt in een universum waar beschavingen rond de Melkweg strijden om de macht in tactische gevechten. Teams van ruimtevarende Maja’s zijn bezig met het verplaatsen van grote Totemstandbeelden en het vergaren van energie voor het activeren van het Titaanstandbeeld om het andere team te vernietigen. Antegods mengt oude cultuur en sciencefiction in een unieke stijl die de ontwikkelaars zelf de bijnaam 'stonepunk' geven.

Herald van Wispfire
Herald is een keuze gedreven adventure over 19e eeuwse kolonialisme. Stap in de schoenen van Devan Rensburg, een man van gemengd erfgoed, werkend als steward aan boord van de HLV Herald, een 19e eeuws koopvaardijschip. Tijdens het zeilen naar zijn land van geboorte is het Devan’s taak om de vrede onder de bemanning en de passagiers te houden door het oplossen van hun dagelijkse ruzies. In een tijd van grote ongelijkheid en onrechtvaardigheid word je geconfronteerd met het maken van moeilijke beslissingen om te helpen met het een groot mysterie dat de gevaarlijke reis van de Herald omringt.

Pine van Twirlbound
Pine is een actie-adventure over evolutie. Door het gebruik van AI-technologie leert de game jouw speelstijl kennen, en past de rest van de game zich daarop aan. Speel je bijvoorbeeld heel defensief, dan zullen de vijanden agressiever zijn, en heb je een snellere en energiekere speelstijl dan zul je meer en snellere vijanden tegenkomen. In de wereld van Pine heeft de mensheid nooit de top van de voedselketen bereikt en moeten ze dus alles doen wat nodig is om te overleven.

Antigraviator van Cybernetic Walrus
Antigraviator is een futuristische racgame. In drie rondes van snelle races kun je powerglobes oppakken om vallen te activeren en je tegenstander te slim af te zijn. Het spel wordt gespeeld met twee Xbox-controllers. Antigraviator wordt ontwikkeld door vier tweedejaars studenten van de DAE bij Howest in Kortrijk, België.

Flotsam van Pajama Llama
Flotsam is een overlevingsgerichte stadsbouwer in een overstroomde wereld. In Flotsam beheer je een kleine groep van zwervers die proberen te overleven in een wereld zonder land. De zwervers moeten drijvende of gezonken wrakstukken redden voor middelen om constructies te bouwen. Alsof dat nog niet lastig genoeg is, zullen ze ook manieren moeten vinden om vers drinkbaar water en voedsel te krijgen. Dit alles terwijl je de stad verkeerd in barre weersomstandigheden en in constante dreiging van zeedieren. Flotsam is een uitdagende spel waar je als speler een verbinding met de zwervers opbouwt in jouw eigen stad. Waterworld is er niets bij!

Dimension Drive van 2Awesome Studios
Dimension Drive is een shoot 'em up met een stripboekachtige stijl die is voorzien van unieke teleportatiegameplay op een tweevoudig slagveld. Speel twee wedstrijden op hetzelfde moment in deze slimme shooter!

Unexplored van Ludomotion
Unexplored is een grappige, maar gevaarlijke dungeon crawler die elke keer als je personage het loodje legt een gloednieuwe dungeon genereert. De game is makkelijk te leren, maar moeilijk te masteren, en alleen de doorzetters worden beloond. Als je doodgaat, kun je niet terug naar een vorige save. Nooit saai, nooit repetitief.

Kies hieronder over welke studio je binnenkort meer wil horen! Nogmaals: de deadline is stemmen voor dinsdag 20 september!

Belangrijk: De poll schijnt niet voor iedereen goed te laden. Hierboven moeten als het goed is zeven keuzes staan. Is dat bij jou niet het geval, refresh de pagina dan even!

Dit artikel delen:

Lees meer

Sniper: Ghost Warrior 3 (hands-on) Seasons After Fall volgend jaar naar consoles
7

Reacties op: Kies welke Indigo-studio Gamer.nl gaat interviewen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • xxxlbeunhaas

  • 16 september 2016 16:52
  doe mij Pine ontwikkelaar maar, wat ziet dat er gaaf uit :D en concept erachter ook.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Untitled Player

  • 16 september 2016 19:55
  Ik vind Pine of Antigraviator het vetst!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mr. Harrow

  • 16 september 2016 20:37
  Ik zou graag een interview lezen met de makers van Herald van Wispfire.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • leroyx50

  • 17 september 2016 02:58
  Pine van Twirlbound, game ziet er goed uit en zou daar graag meer van horen via de makers van het spel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • trekinbami

  • 17 september 2016 05:46
  Herald

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Gillian

  • 17 september 2016 15:39
  Flotsam lijkt me cool om te spelen, Pine heeft een lekker mysterieus concept.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 19 september 2016 11:33
  We hebben de deadline iets vervroegd zodat we nog voldoende tijd hebben om het team te interviewen. Alleen vandaag nog stemmen!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.