AC: Unity-spelers krijgen gratis dlc ter compensatie van bugs

Alle spelers van Assassin's Creed: Unity krijgen gratis de dlc Dead Kings. Ubisoft biedt aan wegens de technische problemen waar de game mee kampt. Deze problemen zouden inmiddels zoveel mogelijk verholpen moeten zijn, door middel van een nieuwe patch. Wie de seizoenspas of Gold Edition heeft aangeschaft, mag een gratis game uitkiezen, gezien diegene de dlc al zou ontvangen. De games waaruit gekozen mag worden zijn: Far Cry 4, Assassin's Creed: Black Flag, Watch_Dogs, Rayman Legends, Just Dance 2015 en The Crew.

De lancering van Assassin's Creed: Unity verliep niet helemaal soepel. Hoewel veel spelers voorbij de bugs en framerateproblemen konden kijken of hier minder last van hadden dan anderen, leek de game eigenlijk niet af. Ubisoft is bezig om alle technische problemen op te lossen, wat voor release had moeten gebeuren, sowieso naar aanleiding van de bèta. De ontwikkelaar erkent in ieder geval zijn fout en komt met een prima actie ter compensatie. 

Dark Souls 2 in april naar PS4 en Xbox One

Dark Souls 2 komt op 7 april nogmaals uit voor pc, Xbox 360 en PlayStation 3, in de vorm van een herziening. Deze vernieuwde versie, genaamd Scholar of the First Sin, bevat de drie dlc-pakketten: Crown of the Sunken King, Crown of the Old Iron King en Crown of the Ivory King. De versie heeft verbeterde graphics op pc en komt ook naar PlayStation 4 en Xbox One. Daarnaast bevat de versie extra content, waaronder in-game evenementen en personages. Deze krijgen huidige Dark Souls 2-bezitters gratis op pc, Xbox 360 en PlayStation 3 in een update. De dlc valt hier niet onder. De Xbox 360- en PlayStation 3-versie krijgen geen verbeterde graphics en mogelijk is die upgrade voor pc niet gratis.

Toen de game in maart dit jaar uitkwam, ontving het kritiek over de graphics. De belichting in het spel zou geavanceerder hebben geleken in trailers en demo's dan uiteindelijk het geval was. Het is daarom wel opvallend dat de grafische verbeteringen niet naar de legacy-gen consoles komen. Wat de verbeteringen precies inhouden is vooralsnog onbekend. De herziene versie komt daarbij een week na Bloodborne, de nieuwe game van de makers van Dark Souls, uit. 

Super Smash Bros. snelst verkopende Wii U-game in VS

Super Smash Bros. voor de Wii U was deze week de snelst verkopende game voor de console in de Verenigde Staten. Binnen drie dagen na de lancering waren er 490.000 exemplaren verkocht. Hiermee verslaat de verkoop van de game de vorige recordhouder, namelijk Mario Kart 8.

Eerder dit jaar verscheen voor het eerst een handheldversie van Super Smash Bros. op de 3DS. Die game kreeg van Gamer.nl een 8, met de noot dat er van de Wii U-versie hogere verwachtingen waren. De snelle verkoop is dan ook niet zozeer onverwacht.

Game-systeem Blood Sport neemt bloed af tijdens het gamen - geschorst door Kickstarter

Deze week verscheen het game-systeem Blood Sport op Kickstarter. Dit systeem zou automatisch bloed afnemen van spelers wanneer zij in-game bloed verliezen, door geraakt te worden in shooters, bijvoorbeeld. De trillingen van de controller wijzen hier normaliter op en daarom meet de Arduino-hardware die trillingen om een bijpassende hoeveelheid bloed af te nemen. Er zit wel een maximum aan, die afgestemd is op de leeftijd, het gewicht en eventuele medische aandoeningen van de speler. Het systeem was niet gericht op consumenten, maar bedoeld voor evenementen om meer aandacht te schenken aan bloeddonatie. Het afgenomen bloed wordt namelijk opgevangen in een bloedzak die door ziekenhuis gebruikt kan worden.

Het initiatief werd van Kickstarter geschorst, zonder dat daar een reden voor is gegeven. Mogelijk wekte het initiatief een verkeerd beeld op, dat het wel gericht zou zijn op doorsnee consumenten als een apparaat voor thuisgebruik. In principe is het, voor wie niet schroomt voor naalden, een interessante manier om bloed te doneren. Deze manier van gamen voor liefdadigheid is in ieder geval een stap verder. Wellicht net iets te ver, volgens Kickstarter.

Limbo bevestigd voor Xbox One, gratis voor Day One-kopers

Limbo komt naar Xbox One. De game is gratis voor wie een Day One-editie bezit van de console. Dit presentje is dankzij het eenjarige bestaan van Xbox One. De console kwam op 22 november vorig jaar in dertien landen uit en ongeveer twee maanden geleden pas in Nederland.

Het is niet duidelijk of Nederlandse gamers, die de Day One-editie geïmporteerd hebben, de game ook gratis toegewezen krijgen. Een gebruiker op Eurogamer meldde daarnaast een code te hebben gekregen, ondanks dat de gebruiker niet over een Day One-editie beschikt, maar de normale editie.