Aantal World of Warcraft-abonnees neemt toe tot 7,4 miljoen

Op 30 september had Blizzards mmo World of Warcraft 7,4 miljoen abonnees. In juni had de game nog 6,8 miljoen abonnees, het aantal abonnees is dus met 600.000 gestegen. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de nieuwe update Warlords of Draenor die 13 november uitkomt. Blizzard rolde dinsdag pre-patch 6.0.2 uit, die al enkele vernieuwingen meebracht. Bovendien krijgen alle accounts door de pre-patch toegang tot de eerdere uitbreidingen die uitkwamen voor World of Warcraft.

Blizzard verwachtte deze piek in het aantal abonnees niet. World of Warcraft is al een tijdje over zijn piek heen, en heeft al een paar jaar teruglopende abonnee-aantallen. Warlords of Draenor lijkt daar voor nu in ieder geval verandering in te brengen. Het is de vijfde grote update, eerder kwamen The Burning Crusade (2007), Wrath of the Lich King (2008), Cataclysm (2010) en Mists of Pandaria (2012) uit als uitbreidingen van World of Warcraft.

Google onthult settopbox met gamingfunctionaliteit

Google onthulde woensdagavond de Nexus Player, een settopbox waarmee gebruikers onder andere Android-games op hun tv kunnen spelen. Het apparaat wordt gemaakt door Asus, en ziet eruit als een zwarte, ronde, schijf. De Nexus Player wordt geleverd met een afstandsbediening, maar heeft ook stembesturing. Naast games kan het apparaat films en muziek afspelen.

De Nexus Player lijkt qua functies op Apple TV, een vergelijkbaar apparaat van Google-concurrent Apple. Deze is al sinds 2007 op de markt. De Nexus ondersteunt Googles antwoord op Apple TV: Android TV. Google kondigde deze dienst al in juni dit jaar aan. De Nexus Player draait op de nieuwste versie van Googles besturingssysteem Android: Lollipop dat in november uitkomt. Het apparaat is sinds gisteren te pre-orderen, en is vanaf 3 november te koop in de Google Play Store. De prijs van de Nexus Player is nog niet bekend, maar komt vermoedelijk te liggen op 99 dollar.

Assassin's Creed: Rogue in 2015 ook naar pc

Assassin's Creed: Rogue komt begin volgend jaar ook naar pc. De game zou eerst alleen op de PlayStation 3 en Xbox 360 uitkomen. Op die platforms komt het spel op 13 november uit. Assassin's Creed: Unity, de andere Assassin's Creed-game, komt op dezelfde datum uit, maar alleen op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Assassin's Creed: Rogue is een alternatief voor Unity, dat niet op de vorige generatie consoles verschijnt. Ubisoft wilde niet zeggen of Assassin's Creed: Rogue ook naar de PlayStation 4 en Xbox One komt.

Tot nu toe zijn alle grote Assassin's Creed-games op de pc verschenen. Rogue was dus een beetje een vreemde eend in de bijt. Bovendien valt op dat de game pas zo laat naar de pc komt. Ubisoft zegt dat het "vooral om productieredenen" hiervoor kiest. Aan de andere kant zitten er nu een paar maanden tussen de release van Unity en Rogue, dus pc-gamers die fan van Assassin's Creed zijn kunnen nu op hun gemak eerst Unity spelen en later Rogue.

'Gran Turismo 7 komt in 2015 of 2016'

Gran Turismo-bedenker Kazunori Yamauchi verwacht dat Gran Turismo in 2015 of 2016 uitkomt. Het vorige deel kwam in december 2013 uit op de PlayStation 3, er is nog geen Gran Turismo op de PlayStation 4 verschenen. Yamauchi verwacht dat "de hoge kwaliteit van de data die we op de PlayStation 4 kunnen renderen een groot verschil maakt". Dat in tegenstelling tot Gran Turismo 6, waarbij het moeilijker was om het uiterste uit de PlayStation 3 te halen.

PlayStation 4-bezitters die zitten te wachten op een nieuwe Gran Turismo moeten dus nog even geduld hebben. Hoewel Yamauchi aangeeft dat deze spelers Gran Turismo in 2015 of 2016 kunnen verwachten, staat zijn studio Polyphony niet bekend om zijn snelheid bij het ontwikkelen. Wel zegt Yamauchi dat zijn visie is om "alles te doen wat we niet konden doen in Gran Turismo 6".

Rogue Squadron-trilogie en nieuwe game waren in de maak

Factor 5 werkte aan een Rogue Squadron-trilogie voor de oorspronkelijke Xbox en later de Wii. Ook werkte de studio aan een nieuwe Rogue Squadron-game. Zowel de trilogie als de nieuwe game zijn geannuleerd. Toen de ontwikkeling van de trilogie voor de originele Xbox spaak liep, ging Factor 5 bezig met een Rogue Squadron-multiplayergame voor de Xbox 360. Ook die game zag het licht niet. Nadat de ontwikkelaar bij Sony aan een PlayStation 3-game werkte, ging het wederom aan de slag met een Rogue Squadron-trilogie voor de Wii. Helaas werd deze ook geannuleerd.

Het zat Factor 5 niet mee met zoveel geannuleerde games. De Rogue Squadron-trilogie kwam wel uit op de Nintendo 64, pc en GameCube, maar zag dus een heleboel ports geannuleerd worden. Xbox- en PlayStation-eigenaren moeten het dus zonder deze fanfavoriet doen.