Vanaf 2000 wordt er  ieder jaar een zogenaamd X0 evenement gehouden door Microsoft, waar zij haar nieuwe line-up presenteert aan de gamespers overal ter wereld. In 2005 was ons eigen Amsterdam het toneel van de X05 en werd de Xbox 360 uitvoerig getoond. Dit jaar leidt de X06 naar Spanje waar Microsoft de toekomstplannen van de Xbox 360 bekend zal maken, evenals een hoop aantal nieuwe titels. Alvast een kleine vooruitblik op al het moois wat we 27 en 28 september (aankomende woensdag en donderdag dus!) kunnen verwachten. En ja, ook Gamer.nl is erbij!

X-evenementen zoals we dat kennen van Microsoft zijn altijd al opmerkelijk geweest. Al sinds de start van de X0 in 2000 laat de Amerikaanse gigant zien dat zij een plaatsje in de consolestrijd hebben bemachtigd. Zo zagen we in 2001 de aankondigingen van de Europese prijzen van de eerste Xbox, werd het concept Xbox Live en de overname van Rare in 2002 naar buiten gebracht en werd de Xbox 360 uitvoerig besproken in 2005.

Gears of War en Alan Wake

De plaats van bestemming voor X06 is ditmaal Barcelona, oftewel Spanje. Tijdens deze dagen zullen alle Europese pers en Microsoft’s vele partners bij elkaar zijn om de toekomstplannen en de nieuwe games te bekijken die Microsoft voor ons op het programma heeft staan. Naast eigen titels van Microsoft zelf, krijgen ook de andere (grote) uitgevers de mogelijkheid om hun producten aan de man te brengen. Welke titels dit zullen zijn?

BioShock en Crackdown

Wat dacht je van Gears of War, de nieuwste knaller van Epic Games. Op de E3 werd al het een en ander geshowd en we zijn dan ook erg benieuwd hoe ver de game nu in ontwikkeling is. Het zijn immers nog maar een paar weken tot Emergence Day (17 november), de dag dat Gears of War uitkomt. Ook titels als BioShock, Too Human, Alone in the Dark, Crackdown, Forza Motorsport 2, Viva Pinata en Alan Wake zullen hoogstwaarschijnlijk flink in het zonnetje gezet worden.   Bovendien zit de kans er dik in dat er nieuwe games bekend gemaakt zullen worden. En last but certainly not least… wie weet zien we zelfs al een stukje Halo 3. Spannend dus!

Forza Motorsport 2 en Viva Pinata

Naast gaming verwachten we ook meer informatie te krijgen over het concept Live Anywhere, wat verder gaat dan alleen maar gamen op de Xbox 360. Voor het eerst zullen PC-,  Xbox 360 en wie weet zelfs mobiele telefoon-gebruikers namelijk tegelijkertijd met elkaar kunnen spelen, een ontwikkeling die veelbelovend lijkt te zijn.

Hoe dan ook, houdt Gamer.nl dus de komende week in de gaten, want ook wij zijn aanwezig op het evenement en houden je op de hoogte van alle nieuwe media en nieuwtjes die we te horen krijgen tijdens de X06!