Empire Earth II: Facts & Features | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Alweer bijna vier jaar geleden verraste Stainle Steel Studios het RTS publiek met het eerste deel van Empire Earth. Het spel was volgens de makers zoals Age Of Empires had moeten zijn: volledig 3D vormgegeven en een tijdspanne die niet ophield in de oudheid, maar de gehele ontwikkeling van de mensheid besloeg en doorliep tot in de toekomst. Voor de fans van deel één hebben we het tweede deel onder de loep genomen om te zien in hoeverre Mad Doc Software trouw is gebleven aan de originele formule. De studio was eerder verantwoordelijk voor de uitbreiding op het eerste deel genaamd The Art of Conquest.

Om maar met de hamvraag van start te gaan: is Empire Earth 2 even groots van opzet als zijn voorganger? Volmondig: ja. Empire Earth 2 doorloopt wederom de opbouw van de grootste beschavingen die de wereld gekend heeft. Spelers starten de scenarioreeksen al jagend en verzamelend ruwweg 10,000 voor Christus, tot stijging in de populatie en voldoende bebouwing het doorgroeien naar een nieuw era mogelijk maakt. Het laatste tijdperk ligt rond de 23e eeuw.

Empire Earth, deel één.

Wat cijfertjes. Empire Earth 2 kent 15 tijdperken, van het primitieve Stenen Tijdperk tot het hypermoderne Synthetische tijdperk. Er zijn drie campagnes die de vroege Koreaanse geschiedenis, de Middeleeuwse Duitse en de hedendaagse Amerikaanse beslommeringen beslaan. De meer dan 30 mi ies zijn met één van de veertien verschillende beschavingen te doorlopen. Er zijn 320 gebouwen en 370 unieke units te maken, met nieuwe leiders en nieuwe krachten.

Een belangrijke vernieuwing ten opzichte van het eerste deel is de uitbreiding van het weer- en seizoenensysteem. Waren zon en regen bij het eerste deel niet veel meer dan een grafische gimmick om de speler in te laten leven, in het tweede deel zal het weer aanval trategieën en de ontwikkeling van je beschaving danig dwarsbomen. Zo stak er in een Empire Earth 2 se ie een fikse sneeuwstorm op tijdens een opmars naar vijandelijke territoria: het beeld wordt spontaan voor driekwart in beslag genomen door het wolkendek. Wanneer de speler voldoende wachttorens bouwt, zullen zij een seintje geven wanneer er in de verte slecht weer op komst is.

Een andere innovatieve toevoeging is het territoria systeem. Bij aanvang van het spelen wordt de kaart opgedeeld in een aantal gebieden. Iedere speler krijgt één gebied toegewezen waar diegene start met een City Center en een aantal units. Overige territoria worden ingekapseld met het bouwen van een City Center in het gebied. Het in bezit hebben van een territorium brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo zul je de enige speler zijn die in het gebied gebouwen kan plaatsen. Vijanden kunnen dit pas na verwoesting van je City Center, zodat het gebied weer vrij komt. Geallieerde spelers kunnen er wel bouwen, mits daarvoor toestemming is verleend in de overeenkomst van de alliantie. Ook dan duurt het echter nog drie keer zo lang voor een andere speler een gebouw neer geplant heeft en kan hij of zij slechts een beperkt aantal gebouwen van hetzelfde type plaatsen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou