Allereerst Ubisoft. Deze uitgever pakt dit jaar groots uit en heeft heel wat interessante dingen op haar stand staan. Zo kunnen we de prachtige FPS Far Cry bewonderen en maakt ook de Prince of Persia zijn opwachting in het door bullet-time effecten gedreven Sands of Time. De nieuwe franchise Beyond Good & Evil ziet er erg veelbelovend uit, alsook de computergame gebaseerd op de stripreeks XIII. Ook heeft Ubisoft een nieuw deel in de Warlords reeks in de maak welke erg leuk uit begint te zien. Een uitgebreid verslag van de Ubisoft line-up zal op een later tijdstip volgen.

Over naar het Bungie Fanfest alwaar het ontwikkelteam van Halo in het vrij rond liep om allerhande vragen te beantwoorden of gewoon even te babbelen met de aanwezige pers. Ook Discovery Channel was aanwezig en bezig een documantaire te maken over de Xbox. Verder waren er een aantal games te bezichtigen, waaronder Halo 2, Halo, Crimson Skies en een nieuwe game in de Oddworld reeks voor de Xbox.

Halo 2 zag er indrukwekkend uit. Er werd een realtime level getoond van Halo 2 met daarvoor een mooie intro met daarin de Sergeant. Het is allemaal erg goed op elkaar ingespeeld en de cinematics zijn erg mooi gemaakt. Ingame is er echter nog wel aardig wat werk aan de winkel en mist het nog wat afwerking, vooral wat betreft detail in de omgevingen. De karaktermodels waren al wel prachtig vormgegeven met veel bumpmaps.

Ook de PC versie van Halo werd vertoond en ziet er erg goed uit. Je kan nu een stuk sneller draaien waardoor de vuurgevechten nog beter tot hun recht komen. Ook kan je nu zelf achter de stuurknuppel van de Banshee kruipen, ook in multiplayer. In deathmatch kan je met de Banshee vliegen tot je erbij neervalt en als je dat eenmaal gedaan hebt wil je niets anders meer!

Andere interessante dingen op de E3 waren de games van de onbekendere ontwikkelaars in de Kenthia Hall, waar vooral veel ondergewaardeerde games te bezichtigen waren waar we wellicht op een later tijdstip wat dieper op in kunnen gaan. Square Enix trekt ook veel bekijks op deze E3 en Namco heeft vooral veel mooi spul achter gesloten deuren klaar staan. Meer impressies volgen op een later tijdstip.