Update 9: De rechter heeft de verkoop van de assets van THQ goedgekeurd. Verwacht wordt dat de verkopen nog deze week plaats zullen vinden.

Update 8: Er is nog geen officiële goedkeuring verleend voor de verkoop van THQ, dit terwijl de hoorzitting wel ten einde is. Morgen volgt de definitieve beslissing. 

Update 7: Website Polygon meldt dat de rechter momenteel een bezwaar tegen de verkoop in behandeling neemt. Dit omdat THQ veel meer waard zou zijn dan de opgetelde biedingen, namelijk 2,6 miljard dollar, en dat de huidige procedure bedoeld zou zijn om THQ's management te bevoordelen. Hoe precies, wordt niet vermeld.

Update 6: Bij de veiling is een nieuwe game opgedoken. THQ Montreal werkt naast de game 1666 ook aan Underdog. Details over de game zijn niet bekendgemaakt bij de veiling. Ook is bekend geworden wat eventuele runner-ups hadden geboden op bepaalde titels. Zenimax (het moederbedrijf van Bethesda) bood 26,3 miljoen dollar voor Relic, 300.000 minder dan Sega.

Turtle Rock Studios bood 250K voor Evolve, Take-Two betaalt 11 miljoen. Ubisoft heeft 5,4 miljoen dollar geboden voor Volition, ongeveer een kwart van Koch's bod. Ubisoft bood zeven ton minder voor Metro dan Koch: 5,2 miljoen dollar. Voor THQ Montreal, Homefront en South Park: The Stick of Truth was geen tweede partij die een bod heeft uitgebracht.

Update 5: Er zijn bedragen genoemd voor de verschillende te verkopen onderdelen. Sega betaalt 26,6 miljoen dollar voor Relic. Crytek koopt de Homefront-naam voor 500K, 5,8 miljoen dollar voor Metro door Koch. Koch heeft 22,3 miljoen dollar geboden voor Volition. South Park is naar Ubisoft voor 3,2 miljoen dollar. Montreal kost Ubisoft 2,5 miljoen dollar. Take-Two betaalt 11 miljoen voor Evolve (het project van Turtle Rock).

Update 4: Brian Farrell, CEO van THQ, heeft een brief geschreven aan de THQ-medewerkers. Hieruit blijkt dat THQ in losse onderdelen aan verschillende partijen wordt verkocht, na een veilingsproces van 22 uur. Sega koopt Relic Entertainment. Koch Media heeft Volition en Metro: Last Light verkregen. Crytek heeft de Homefront-licentie nu in handen. Take Two heeft Evolve gekocht. Ubisoft heeft de Montréal-studio en South Park verkregen. Vigil is niet verkocht en maken volgens de brief, nog steeds onderdeel uit van de Chapter 11-zaak. Er worden nog kopers gezocht. 

Update 3: Meer tweets verschijnen, waaronder van verschillende THQ-medewerkers. Uit de tweets valt op te maken dat het doek is gevallen voor THQ. Zo laat Craig Law, social media manager van THQ weten dat "het geweldig was om te werken bij THQ". Een soortgelijke boodschap komt van Jeremy Greiner, een andere medewerker van THQ.

Update 2: De tweets van verschillende betrokkenen beginnen binnen te stromen. Zo laat Kyle Berndt, een medewerker van Relic, weten dat hij "nu voor Sega werkt". Ben Cureton, de lead combat designer van Vigil Games (Darksiders) vraagt op Twitter of er mensen op zoek zijn naar een lead designer, waarmee hij lijkt aan te geven dat geen partij interesse heeft getoond in het aankopen van Vigil Games bij de veiling. Dit is nog niet bevestigd. Bobby Miller, community manager van THQ voor Company of Heroes 2, laat weten dat "dingen niet zijn verlopen zoals gehoopt".

Update: Inmiddels is duidelijk geworden dat de veiling van de THQ-onderdelen nog wat langer gaat duren. De veiling was gisteren, maar wordt vandaag nog doorgezet. De hoorzitting moet vanavond om 21:00 uur Nederlandse tijd plaatsvinden. 

Op dit moment zijn het nog geruchten (omdat sommige partijen wellicht overboden zijn), maar de volgende partijen zouden interesse hebben getoond in THQ (of delen daarvan):

EA: de WWE-licentie
Ubisoft: South Park: The Stick of Truth
Sega: Relic van Company of Heroes
Koch Media: Volition van Saints Row/Red Faction
Crytek: de Homefront-licentie
Take Two: het Turtle Rock-project, volgens een medewerker van BioWare

Eerder vandaag hadden we een bericht over de bedragen die ter sprake zijn gekomen met betrekking tot Relic, Homefront en Volition.

Andere geïnteresseerden partijen zijn Warner Bros. en Double Fine, dat mogelijk de rechten op zijn eigen games (Costume Quest en Stacking) wil kopen.