Het is buiten koud, nat en donker. Dat kan maar één ding betekenen: er komen weer onwijs veel goede games uit. Het najaar is in gamesland immers traditiegetrouw de periode waarin topper na topper ons om de oren vliegt. Om door de bomen het bos nog een beetje in zicht te houden, zet Gamer.nl de beste games van de afgelopen maand nog eens op een rijtje. Met deze maand onder andere: Uncharted 2, Forza Motorsport 3 en GTA IV: The Ballad of Gay Tony. Uncharted 2: Among Thieves (PS3)

"We kunnen niet alles vertellen, dat moeten we ook niet willen. Iedereen die hier beland is heeft ondertussen al gezien dat onder de recensie een 10 prijkt. Is dat logisch voor een game zonder minpunten? Niet altijd, want zelfs een game zonder minpunten is niet per definitie perfect. De perfecte game bestaat niet. Uncharted 2: Among Thieves schaart zich dan ook niet in de absolute topcategorie omdat het niets fout doet, maar juist vanwege alles dat het zo onberispelijk goed doet. Woorden schieten eigenlijk tekort om deze ervaring te beschrijven. Dit moet je meemaken. De discussie zal onder deze recensie – geheel terecht natuurlijk – wel weer op het scherpst van de snede gevoerd worden. Maar niet door gamers die Uncharted 2: Among Thieves in huis hebben, zij worden namelijk ademloos achtergelaten na een weergaloos jongensboekavontuur. Ademloos genoeg om zich niet druk te hoeven maken om mensen die beweren dat deze game niet thuishoort in het rijtje tienen."

GTA IV: Ballad of Gay Tony (X360)

 "The Ballad of Gay Tony is een uitstekende uitbreiding op GTA IV. Het slaagt er niet volledig in om de pure fun terug te brengen, maar dat neemt niet weg dat het verhaal, de personages, de humor en het ongelooflijke oog voor detail nog steeds ongeëvenaard zijn in de gamewereld."

Forza Motorsport 3 (X360)

"Hoewel Dan Greenawald misschien iets te voortvarend was met zijn opmerkingen, kan niet worden ontkend dat Forza Motorsport 3 als totaalpakket de meest complete en indrukwekkende racegame is van het moment. Ik kan nog zo vaak vertellen hoe goed de racewagens aanvoelen en hoe verslavend de Storefront kan zijn, maar er zit voor mij niets anders op dan te zeggen dat je het zelf maar moet proberen. Ben je enigszins geïnteresseerd in racegames, dan is Forza 3 niet te missen."

  GTA: Chinatown Wars (PSP)

"De minigames mogen dan niet zo natuurlijk aanvoelen als op de DS, verder is Chinatown Wars net zo'n topproduct op de PSP als op Nintendo's handheld. De graphics en het geluid zijn er zelfs op vooruit gegaan en dat is een erg fijne bijkomstigheid. Chinatown Wars is een heerlijke afwisseling op de GTA-games op de console."

Mario & Luigi: Bowser's Inside Story (NDS)

"Nadat Partners in Time vooral meer van hetzelfde bood, is het een geruststelling dat Alpha Dream nog altijd weet hoe het een vermakelijke, originele en hybride RPG in elkaar moet zetten. Dankzij de toevoeging van Bowser als bestuurbaar personage en de interactie tussen hem en de broertjes Mario en Luigi, is dit het meest inventieve avontuur uit de reeks tot dusver. Een uitstekende DS-game die zelfs RPG-haters over de streep kan trekken."

LostWinds: Winter of the Melodias (WiiWare) "LostWinds: Winter of Melodias borduurt voort op de solide basis van het origineel en verbetert zelfs op een aantal punten. Een langere speelduur en moeilijkere puzzels resulteren in meer waarde voor je geld, terwijl de grotere variatie in omgevingen (en seizoenen) een verademing zijn. Een heerlijk tussendoortje die stiekem leuker is dan het gros aan 'echte' games."

En dan de 8-games:

Beaterator (PSP) Borderlands (X360, PS3) Brütal Legend (X360, PS3) LocoRoco: Midnight Carnival (PSP) Mario en Sonic op de Olympische Winterspelen (NDS) NBA 2K10 (PS3, X360) Operation Flashpoint: Dragon Rising (PC, X360, PS3) WWE Smackdown vs. Raw 2010 (PS3, X360) Tropico 3 (PC)