Achtergrond

De regels voor de Top 100 van 2017

Klaar voor 100 vette games?

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Zoals ieder jaar sluiten we bij Gamer.nl het jaar af met een vooruitblik op de honderd spellen waar wij als redactie het meest naar uitkijken. Het is een lijst die niet over één nacht ijs gaat en altijd een verhitte discussie oplevert onder de redactieleden. Welke game hoort waar te staan en waarom kunnen bepaalde games er niet in? Wij vinden het dan ook erg belangrijk voor jullie om te weten wat wij als criteria hanteren voor een titel om aanspraak te maken op een felbegeerde plek in onze Top 100 en welke spellen de lijst niet hebben gehaald.

Releasedatum

De belangrijkste regel is natuurlijk dat een game in 2017 moet verschijnen. Veel games in de lijst hebben als releasedatum '2017' en zouden best nog wel eens een jaar later kunnen uitkomen, maar daar gaan we voor het gemak niet van uit. Titels die zelfs '2017' nog niet als datum hebben staan, hebben we echter niet meegenomen. Het is de Top 100 van 2017 en niet de Top 100 van Hopelijk in 2017.

Uitbreidingen, ports en remasters

We nemen geen uitbreidingen en remasters mee in de Top 100. Het gaat om compleet nieuwe games, niet om extra gebieden voor games die we al spelen of games die we al lang kennen maar met een nieuw likje verf. Bij remakes bekijken we van geval tot geval of ze Top 100-waardig zijn, afhankelijk van hoe erg de game op de schop gaat. Tot slot worden ports van games die afgelopen jaar al op een ander platform zijn verschenen ook niet meegenomen.
Skyrim

Deadline

De Top 100 maken is altijd een heel karwei. Eerst moeten er uit een lijst van pakweg tweehonderd titels honderd geselecteerd worden, waar de gehele Gamer.nl-redactie vervolgens op stemt, om de juiste volgorde te bepalen. Daarna moeten er honderd teksten over deze games worden geschreven, moeten er videoteksten worden geschreven, die moeten worden ingesproken en de video's moeten worden gemonteerd. Daar hebben we een aanzienlijke tijd voor nodig, waardoor de deadline op eind november lag.

Dat betekent dat games die na die datum werden aangekondigd, of na die datum voor het eerst van gameplaybeelden werden voorzien, ook niet meegaan in de lijst. Helaas werden begin december The Game Awards en de PlayStation Experience gehouden. Titels die daar voor het eerst werden getoond kunnen dus niet mee.

Last of Us 2

Niet goed genoeg

Het is flauw om op voorhand te zeggen dat een game niet goed genoeg is voor de Top 100, maar we hadden simpelweg maar honderd plaatsen en zo'n tweehonderd games. Dat betekent dat een heel stel titels buiten de boot valt. Jammer, maar we hebben met heel de redactie eerlijk gestemd. Het kunnen best nog goede games worden, maar er waren simpelweg honderd andere games die uiteindelijk voorrang kregen.

Dat zijn dus best wat games die niet meegenomen worden in de Top 100 van 2017! Verder hebben we geprobeerd de honderd titels in de lijst zo goed mogelijk op bovenstaande regels te testen. Mocht er eentje tussendoor geglipt zijn die toch een van de regels breekt: excuses!

Gelukkig betekent het afvallen van zo veel games dat de Top 100 werkelijk volgepropt zit met potentiële toppers. Vanaf vandaag gaan we aftellen, te beginnen met de nummers 100 tot en met 71. Veel plezier!

Dit artikel delen:

Lees meer

De Top 100 van 2017 - Aflevering 1: 100 t/m 71 Kijk nu naar de animatiefilm van Gravity Rush
1

Reacties op: De regels voor de Top 100 van 2017

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • rohirrimdwarf

    • 27 december 2016 16:47
    Dank je wel. Zoals elk jaar kijk ik weer uit naar de top 100 van gamer.nl

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.