Dat Liquid het Japanse thema van Battle Realms niet voor niets heeft gekozen is te merken aan de (relatief) complexe verhaallijn die doorheen het spel loopt. Zo is het plot gelukkig iets verder gegaan dan het good vs evil en hebben alle 4 de clans (die de hoofdrol spelen in het verhaal) een eigen reden voor wie ze zijn en wat ze doen. Om een goed idee te geven welke units en partijen je precies mag verwachten in Battle Realms besloten we deze unieke clans eens verder uit te diepen. Toen de demonen kwamen...

Het plot van Battle Realms begint in een ver vredig rijk dat na eeuwen van rust wordt overspoeld door hordes van demonen. Deze kwaadaardige wezens vernietigen alles dat ze op hun weg ontmoeten en het land valt langzaam uiteen. De verschillende clans kunnen geen verzet bieden en het einde van alle beschaving lijkt nabij. Er is echter een clan (de Serpent Clan) die actie onderneemt. In een legendarische strijd vernietigde Tarrant, de leider van de Serpent Clan met een magische Orb de demonen, achterlatend een vernietigd rijk met enkele overlevenden.

De gamer speelt de rol van Kenji, een afstammeling (en troonopvolger) van de eeuwenoude Dragon Clan. Deze clan was ooit de grootste in het rijk, maar sinds de demonen het land binnen vielen, brak de groep al snel uiteen in verschillende groepen die zich aansloten bij de overige clans.

Kenji wordt echter door veel mensen gezien als een verrader omdat hij ervan is verdacht zijn vader te hebben vermoord. (red. Bold & The Beautiful kan er nog wat van leren)

Of dat ook echt waar is kom je als speler geleidelijk te weten eer je verder komt in de missies. Zo ontmoet je oude bekenden die je een soort flashback geven over gebeurtenissen in het verleden. En hoe verder je komt in het verhaal, des te meer alle onduidelijke flitsen op hun plaats vallen.

Van Draak naar slang

De Serpent Clan is één van de oudere clans die voorkomt uit de eens zo machtige Dragon Clan. De vecht-tactieken berusten nog op de traditionele methodes en de termen 'eer' en 'geweten' staan (net als de jaren voor de chaos) hoog in het vaandel. Waar sommige andere clans het moeten hebben van botte kracht of magie, heeft de Serpent Clan een regiment van getrainde soldaten en is oorlogsvoering berust op bekende (Japanse) tactieken.

De leider van de Serpent Clan, Shinja is niet echt aangelegd voor diplomatiek. In plaats daarvan staat hij erom bekend met zijn twee zwaarden de schrik van het slagveld te zijn, met een recordnummer aan slachtoffers op zijn naam. Sinds hij in een gevecht door Kenji is verslagen hoopt Shinja ooit zijn wraak op hem te kunnen nemen. Zwarte magie in de Lotus Clan

Over de Lotus Clan is er maar weinig bekend. Deze groep van krijgers heeft zich vooral gespecialiseerd in de zwarte magie en heeft deze kunst in het diepst van de bergen geperfectioneerd. De Lotus staan bij de andere clans niet bepaald bekend als een eervolle clan, maar dat wil nog niet betekenen dat de kracht van de magieers mag worden onderschat.

Zymeth is de leider van de Lotus. Deze unit heeft de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op het weer. Zo roept hij naar eigen wil een flinke donderstorm op of zorgt hij voor enorme regenbuien. Zymeth wordt gezien als één van de meest kwaadaardige personen in het spel.

Dances with wolves

De Wolf clan is één van de groepen die zich ver heeft afgezonderd van de rest. De onbeschaafde clan heeft het meest weg van een kruising tussen mens en dier, iets waarbij ze het voordeel hebben ook veel controle te hebben over de natuur. Zo zijn er units binnen de Wolf clan die dieren kunnen trainen en ze gebruiken bij de aanval.

Waar de eenheden van de Wolf clan het niet hoeven te hebben van hun intelligentie of snelheid, blijkt hun botte kracht regelmatig het overwicht te geven in de strijd. Grayback, de leider van de Wolf heeft dan wel veel weg van een monster, maar toch blijkt deze clan één van de meest vreedzame te zijn (voor zover dat mogelijk is in een RTS). In de sokken van Kenji

In het spel zal je als Kenji vooral moeten beslissen aan welke kant je precies staat en met welke clan je weer voor vrede gaat zorgen. Hiervoor kan je tijdens het spelen van Battle Realms verschillende keuzes maken die bepalen hoe stukken van het verhaal verlopen.

Hoe al de verschillende units en clans vechten kan je lezen in ons volgende artikel...het finale Battle Realms oordeel: de review.