AOE2 finale USA: De strategische slag voor $50.000 | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Dat het spelen van computergames een wereldwijde aangelegenheid is, bewees Microsoft de afgelopen maand met het organiseren van een groot toernooi voor spelers van de game Age Of Empires 2: The Conquerors. Met maar liefst 17 deelnemende landen, waaronder Korea, Australie, Argentinie, Nederland en Belgie vond er als afsluiting een spectaculaire finale plaats in het hartje van Redmond USA, waar Microsoft's Campus te vinden is.

De 17 finalisten hadden elk al een nationale voorronde achter de rug, waar ze als winnaar uit enkele honderden deelnemers naar Seattle werden gestuurd. Naast de titel van 'International Conquerors Champion' stond er een enorme geldprijs te wachten op de winnaar van maar liefst $50.000.

Uit de 400 deelnemers in de Nederlandse voorrondes kwam Tim Taminiau (Myth_Osiris) als winnaar uit de competitie, een speler die direct tot één van de echte internationale kanshebbers van het event werd gerekend, samen met de deelnemer van Korea (Grunt), Canada (Crexis) en Taiwan (Kaohen).Sleeple in Seattle

Eenmaal in Seattle aangekomen werden de finalisten naar het Hyatt Hotel gereden, een comfortabel hotel dat enkele kilometers van Redmond gelegen is. Midden tu en de winkelcentra, restaurants en pubs konden de deelnemers rustig bijpraten over hun strategieen en ideeen uitwi elen met de aanwezige mensen van Ensemble Studios.

Nu bijna elke speler een enorme jetlag had zou het een rustige avond blijven. Vooral de mensen die uit Korea en Australie waren overgevlogen hadden duidelijk last van het tijdverschil. Toch bleken flink wat spelers die avond niet te kunnen slapen vanwege de overschakeling naar een andere tijdzone.

De volgende dag was er voor de deelnemers gelukkig alle tijd om elkaar te leren kennen, al bleek een groot gedeelte elkaar al te hebben ontmoet via de MSN Zone, de officiele gameportal van Microsoft. De gesprekken gingen dan ook voornamelijk over strategieen en over de mogelijke favorieten van het toernooi.

Na uitgebreid te hebben gelunched vertrok de groep met een afgehuurde bus richting Redmond, waar een uitstap naar het Microsoft museum en de Company Store werd gemaakt. De aandacht ging in het museum vooral naar de Xbox en de Microsoft pcgames die duidelijk in de smaak vielen bij de gamers.

Na een kort bezoek aan de Microsoft CompanyStore was het hoog tijd om naar het conferentiecentrum te reizen voor de voorbereidingen van het toernooi. Zo konden de spelers rustig hun configuratie afstellen, hun eigen muis installeren en alvast wat oefenpotjes spelen.

Dezelfde avond werd er voor de aanwezige deelnemers een speciaal etentje gehouden in de beroemde 'Space Needle', een van de hoogste gebouwen in downtown Seattle. Hier werd d.m.v. een loting ook direct duidelijk welke spelers het de volgende dag tegen elkaar op moesten nemen. Voor Tim resulteerde dat in een eerste match tegen de Canadees Sunny (Crexis), één van de twee favorieten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou